Duh jezera: Zbog misteriozne bolesti žena u vodi provodi po 14 sati

Radiosarajevo.ba
Duh jezera: Zbog misteriozne bolesti žena u vodi provodi po 14 sati

Žena iz Indije gotovo cijeli dan provodi u vodi kako bi sebi olakšala bol, piše Portal OddityCentral. Autor članka navodi kako je pokušao provjeriti istinitost cijele priče, no priznaje da nije uspio.

Ipak prenio je tekst ruskih medija koji su objavili i video žene. Navodno ima 65 godina i u vodi svaki dan provodi od 12 do 14 sati kako bi ublažila bolove i upale.

Prema navodima Rusa to traje od 1998. godine, a žena se "kupa" baš svaki dan. Navode da žena živi u zabačenom selu u Indiji i da njena porodica nema novaca kako bi joj platila liječenje. U vodu ulazi ranom zorom, a iz nje izlazi nakon zalaska sunca.

Ne voli biti sama pa joj društvo na obali rade članovi porodice ili čak susjedi. Žena jede samo malo riže i povrća. Porodica joj najčešće donosi obrok koji ona pojede u vodi.

Ljudi u selu vjeruju da bi žena mogla postati "duh jezera", a porodica se nada da će uspjeti prikupiti novac i odvesti je ljekaru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije