"Dođi vamo, majmune jedan": Objavljen snimak napada 50-ak Balkanaca na policiju

Radiosarajevo.ba
"Dođi vamo, majmune jedan": Objavljen snimak napada 50-ak Balkanaca na policiju

Javnost u Austriji šokirao je danas objavljeni snimak incidenta koji se desio pretprošlog vikenda u Steyru. Dnevnik "Heute" objavio je snimak napada više osoba (spominje se brojka od 50) na službenike policije ispred jednog lokala.

Na snimku se vide brojne osobe koje viču na policijske službenike i vrijeđaju ih. Osim njemačkog, čuju se uvrede i psovke na jezicima južnoslovenskih naroda, pri čemu "Heute" izdvaja "srpski".

Policija je objavila da se incident desio u noći 5. jula kada su u 1.40 sati službenici pozvani u jedan lokal zbog buke koju su gosti pravili. Umjesto da se raziđu, gosti (čini se uglavnom Balkanci) su izašli na ulicu i verbalno vrijeđali policiju.

Uz to su glasno urlali, više puta se zalijetali na policijske službenike da su na kraju čuvari reda morali intervenirati upotrebom biber-spreja. Uzeti su podaci od najagresivnijih koji su prijavljeni zbog kršenja javnog reda i napada na policiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije