Živi skromno, a dva miliona poklonio za zaštitu života u prirodi

Radiosarajevo.ba
Živi skromno, a dva miliona poklonio za zaštitu života u prirodi
Veteran Drugog svjetskog rata Russ Gremel, iz američkoga grada Chicaga, prije gotovo 70 godina je za hiljadu dolara kupio dionice. Nakon što je njihova vrijednost prešla dva miliona dolara, poklonio ih je fondaciji za zaštitu života u prirodi.

Gremel (98) živi skromnim životom u mjestu Jefferson Park, a vrijedne dionice odlučio je pokloniti Udruženju Illionis Audobon.

Kaže kako je dionice apoteke kupio s mišlju da će ljudi uvijek trebati lijekove i da bi zbog toga njihova vrijednost mogla stalno rasti. On 95 godina živi neoženjen u istoj skromnoj kući koju, uprkos svim teškoćama koje je imao, nije ni pomišljao da proda, a nije želio da iko zna za dionice.

"Ja sam jednostavan čovjek", rekao je Gremel, koji je veoma sretan što će dionice koje su postale pravo bogatstvo biti iskorištene za zaštitu života u prirodi.

Udruženje će novac iskoristiti za izgradnju prostora od 400 duluma na kojem će živjeti oko 200 vrsta ptica i oko 400 vrsta biljaka, a nosit će ime po donatoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije