Deshun Wang: 80-godišnjak koji je postao inspiracija mnogima

Radiosarajevo.ba
Deshun Wang: 80-godišnjak koji je postao inspiracija mnogima
Deshun Wang je Kinez koji ima 80 godina, a postao je prava medijska zvijezda kada je prošetao modnom pistom i pokazao koliko vitalan, zdrav, snažan i pun života može biti čovjek njegovih godina.

Evo njegovo priče:

„Znate šta, da bih bio spreman za ovaj dan, pripremao sam se 60 godina. Sa 24 godine bio sam glumac u pozorištu, a sa 44 počeo sam učiti engleski jezik. Kada sam imao 49 godina, osnovao sam sopstvenu pantomimičarsku trupu, otišao u Peking, postao skitnica koja nije imala ime, sve sam morao iz početka.

Sa 50 godina prvi put sam ušao u teretanu, počeo vježbati. Zatim, sedam godina kasnije vratio sam se na pozornicu i napravio performans pod nazivom Living Sculpture Peformans. Sa 70 godina ozbiljno sam vježbao svakog dana, a sa 79 prvi put prošetao modnom pistom. Imam 80 godina, i dalje imam snove koje želim ostvariti. Kada pomislite da je suviše kasno, ne dozvolite da vam to bude izgovor da odustanete.

Niko vas ne može spriječiti da doživite uspjeh, osim vas samih. Kada dođe vrijeme da zablistate, budite najsjajniji!“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije