Da li su Kinezi shvatili o čemu na “kineskom” govori Aleksandar Vučić

Radiosarajevo.ba
Da li su Kinezi shvatili o čemu na “kineskom” govori Aleksandar Vučić
Foto: Screenshot / Da li su Kinezi shvatili o čemu na “kineskom” govori Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i cijelom kineskom narodu i to im se, na radost brojnih korisnika društvenih mreža, obratio na - kineskom jeziku.

“Želim da zahvalim predsedniku Siju na njegovom vođstvu, kao i kineskom narodu na njihovom prijateljstvu i na sve češćim posetama Srbiji. Kina je jedan od naših najvećih partnera i učinićemo sve da se osećate kao kod kuće”, istakao je Vučić na Instagram profilu Budućnost Srbije.

Pogledajte kako Vučić govori kineski jezik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas predsjedniku Kine Si Đinpingu, ali i cijelom kineskom narodu i to im se, na radost brojnih korisnika društvenih mreža, obratio na - kineskom jeziku. "Želim da zahvalim predsedniku Siju na njegovom vođstvu, kao i kineskom narodu na njihovom prijateljstvu i na sve češćim posetama Srbiji.

On je dodao da mu je takođe zadovoljstvo što će predsjednik Si posjetiti Srbiju krajem sljedeće godine.

Međutim nakon što se ovaj video proširio društvenim mrežama korisnici su se zapitali da li Kinezi zaista ruzumiju ono što govori predsjednik Srbije.

Al Jazeera Balkans objavila je video na kojem se vidi da nekoliko korisnika uopće ne razumije ono o čemu na “kineskom” govori Vučić, a neke je to čak natjeralo i na smijeh.

Međutim neki su ipak shvatili i pohvalili vještine predsjednika Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije