Bosanac napravio mješalicu za beton koja služi kao veš mašina

Radiosarajevo.ba
Bosanac napravio mješalicu za beton koja služi kao veš mašina
Potreba za inovacijama izražena je još od postanka čovječanstva i mnogi pojedinci kroz historiju postali su heroji zbog svoje inovativnosti. No, najneobičniji izum za koji ste skoro čuli jeste mješalica za beton koja je pretvorena u veš mašinu.

Riječ je o izumu Nike Lovrinovića iz Gornjeg Putićeva kod Travnika, za kojeg tvrde da je izvrstan majstor svog zanata, prenosi Jumagazin.

On je svoju novu kuću pretvorio u radionicu, željan da predstavi svijetu svoje izume, zbog čega i dalje živi u staroj ruševnoj kući, koja prokišnjava. A njegov najnoviji izum je mješalica za beton koja može i da pere veš.

“Ovu mješalicu za beton obogatio sam inovacijama tako da kada završite mješanje betona, dobro je operete i onda služi kao veš mašina. Tačnije možete prati kapute, radna odijela, ručnika… Bijelo rublje ne može prati jer trebam još neke prepravke da može i njega oprati bez oštećenja", kaže Lovrinović.

Dodaje i kako ona posjeduje još mnoge prednosti, te da bi je rado prodao jer mu treba novaca za dalji razvoj i unapređenje inovacija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije