Duhovni vođa i bizaran video: Dalaj Lama poljubio dječaka u usta i tražio da mu 'sisa' jezik

3
Radiosarajevo.ba
Duhovni vođa i bizaran video: Dalaj Lama poljubio dječaka u usta i tražio da mu 'sisa' jezik
Foto: Printscreen / Dalaj Lama

Dalaj Lama uputio je javno izvinjenje nako što su se pojavile razne optužbe za neprimjereno ponašanje zbog ljubljenja dječaka u ista, nakon čega je tražio da mu 'posiše jezik' tokom javnog događaja u Indiji.

Susret se dogodio krajem februara u hramu Dalaj Lame u Dharmashali, kojem je prisustvovalo više od 100 dječaka.

Dalaj Lama, Tenzin Gyatso, najsvetija osoba u tibetanskom budizmu, živi u egzilu u Indiji od 1959. godine, kada je Tibet anektirala Kina. U videu koji je postao viralan, vidi se kako je jedan od mlađih studenata pristupio mikrofonu na događaju i pitao Dalaj Lamu može li ga zagrliti.

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Strašan incident

Dalaj Lama (87) rekao je dječaku da dođe do bine gdje sjedi. Pokazujući na svoje obraze, čuje se kako govori "prvo ovdje", nakon čega ga je dijete poljubilo i zagrlilo.

Nakon toga on je zadržao dječaka i rekao mu "mislim i ovdje" i zatim ga poljubio u usta.

"I posiši mi jezik", dodao je izvukavši jezik van, čelo uz čelo s dječakom. Dijete je brzo izvuklo svoj jezik i htjelo se maknuti, dok se Dalaj Lama smijao i ponovno ga privlačio u zagrljaj dok se publika tome smijala.

Duhovni vođa potom je razgovarao s dječakom, savjetujući mu da traži one koji "stvaraju mir i sreću" i da "ne slijedi ljudska bića koja uvijek ubijaju druge ljude", prije nego što ga je posljednji put zagrlio.

Dalaj Lama: Izvinjavam se. Moje ponašanje je bilo nevino i zaigrano

S obzirom na to da se video brzo proširio internetom, mnogi su osudili taj potez, nazivajući ga neprimjerenim, skandaloznim i odvratnim. Kontroverza je potakla izvinjenje iz ureda Dalaja Lama koji je rekao da je njegovo ponašanje bilo nevino i zaigrano.

"Njegova svetost se želi izviniti dječaku i njegovoj porodici kao i mnogim prijateljima širom svijeta, zbog boli koju su njegove riječi mogle uzrokovati. Njegova svetost često se na nevin i zaigran način šali s ljudima koje upoznaje, čak i u javnosti i pred kamerama. Žali zbog incidenta", stoji u saopštenju.

Podsjetimo, ovo mu nije prva kontroverza. Godine 2019. izazvao je negodovanja nakon što je sugerirao da bi Dalaj Lama, ako se vrati kao žena, trebala biti privlačnija, zbog čega se njegov također uputio javno izvinjenje, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije