BiH oduševila svjetsku putnicu: Ovdje je teško potrošiti 100 dolara

1
Radiosarajevo.ba
BiH oduševila svjetsku putnicu: Ovdje je teško potrošiti 100 dolara
FOTO: Facebook / Dear Alyne

Znate za London, Pariz i Rim, ali šta je sa ovom evropskom tajnom!

Najavila je tako svoj novi video iz Bosne i Hercegovine svjetska putnica Dear Alyne, koju, samo na Facebooku, prati 2,5 miliona ljudi.  

Ona naime, putuje svijetom i provjerava kako potrošiti 100 dolara za 24 sata. Našom zemljom itekako je zadovoljna, te je video objavila pod naslovom "Najjeftinija zemlja Evrope?!". 

Ipak kazala je da ne misli da je BiH najjedftinija, jer su Albanija i Sjeverna Makedonija prilično pristupačne ali je navela da BiH svakako spada među pet najjeftinijih zemalja na Starom kontinentu. 

Navela je da je BiH poznata po dobroj hrani, šopingu i zanimljivim avanturama. 

Između ostalog, u videu je navela da kafa košta samo dolar, koliko šest u Starbucksu. Izdvojila je mesne specijalitete, pa je navela da je troje ljudi jelo za samo 15 dolara. 

Kada je riječ o šopngu, istknula je lokalne suvenire, ali i vunene čarape za samo pet dolara.

Istaknula je i bh. ljepote te rekla da se mogu napraviti prelijepe fotografije na svakom koraku. Istaknula je i ostale niske cijene - sedam dolara za najljepše putovanje vozom u njenom životu, 23 dolara za iznajmljivanje smještaja koje lični na ono iz Disney bajki. 

Na kraju dana potrošila je 55 dolara, te je zaključila kako je "ovdje teško potrošiti 100 dolara".   

Zaključila je da je Bosna i Hercegovina mjesto za koje bi svako trebao znati. 

Pogledajte video: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije