Džino uputio apel za spas Hajdučkih vrata: Strah me da mogu nestati... Zauvijek

0
Radiosarajevo.ba
Džino uputio apel za spas Hajdučkih vrata: Strah me da mogu nestati... Zauvijek
Youtube/Screenshot / Apel za spas Hajdučkih vrata

"Najmanje što mogu uraditi za spas ovog bisera prirode je uputiti jedan iskren, emotivan i prijeko potreban apel'', poručio je na YouTube kanalu fotograf iz Jablanice Dženad Džino.

''Hajdučka vrata mogu nestati zauvijek ako nastavimo da im nanosimo štetu. Molim vas podijelite ovaj video da ga vidi što više ljudi'', dodao je Džino.

Kontaktirali smo ga za Radiosarajevo.ba i otkrio da je želio snimiti jedan ovakav vidio, na jednom takvom mističnom mjestu.

"Emocije su polomile dok sam pričao. Mnogi znaju kolika je vrijednost Hajdučkih vrata. Šta to znači za ovaj dio Bosne i Hercegovine, a i samu državu. Ovaj apel je iz srca", rekao je Džino za Radiosarajevo.ba, koji je zamolio sve da podijele snimak koji je napravio. 

Jedan od najljepših simbola Parka prirode Blidinje jesu Hajdučka vrata.

Smještena na istočnom dijelu planine Čvrsnica, predstavljaju prirodni fenomen stvaran vjekovima. To je zapravo karakteristični prsten u stijeni, a nalazi se na rubu kanjona Dive Grabovice.

Hajdučka vrata se nalaze na 2000 m n/v i odredište su brojnih planinara i zaljubljenika u prirodu, koji odavde mogu uživati u zaista prekrasnom, jedinstvenom i neprocjenjivom pogledu na Divu Grabovicu, stijenu Velikog Kuka, Čabulju, Velež, Prenj,… Ovaj geomorfološki spomenik prirode predstavlja jedan od najljepših vidikovaca na bosansko – hercegovačkim planinama. 

Pogledajte Džinin apel za spas Hajdučkih vrata:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije