Američki Fox News o 'ideji' predsjednika Hrvatske: "Ma, baš ti hvala, Zorane!"

0
Radiosarajevo.ba
Američki Fox News o 'ideji' predsjednika Hrvatske: "Ma, baš ti hvala, Zorane!"
Foto: Printscreen / Voditeljica američkog Fox Newsa ironično je citirala Zorana Milanovića

Američka konzervativna televizija Fox News nedavno je emitirala prilog o afganistanskim migrantima u sklopu kojeg su citirali izjave raznih političara iz Europe.

Među njima se našao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, piše RTL. Citirali su što je rekao predsjednik Francuske. Potom ministra unutarnjih poslova Austrije. A onda je došao na red predsjednik Hrvatske...

Tema emisije bila je šta bi trebalo uraditi sa očajnim izbjeglicama iz Afganistana, nakon što su talibani okupirali čak i Kabul, a Fox News je već po običaju osipao "drvlje i kamenje" po američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Nerin Dizdar: Umjesto traženja vještica bolje je da se vlast RS pozabavi svojim najvećim neuspjehom

Fox News je citirao što su o izbjeglicama iz Afganistana kao rješenje navodili funkcioneri iz članica EU-a, a voditeljicu ove televizijske kuće jedan korisnik Twittera potrudio se snimiti i objaviti na ovoj društvenoj mreži.

Francuski predsjednik Macron kazao je da Francuska treba sebe zaštititi od migranata", kazala je voditeljica i potom prešla na izjavu ministra unutarnjih poslova Austrije Karla Nehammera:

"Nema nikakvog razloga zašto bi Afganistanci sada dolazili u Austriju." Nakon Austrijanca, došao je red na predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića: 

"Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da bi svi oni trebali pronaći svoje mjesto u Americi. Ma baš ti hvala Zorane!"

To što ga je voditeljica ironično citirala, Milanović je izjavio 22. augusta:

"Mi simbolički možemo primiti manji broj ljudi. Nije više 2015., prigrlio bih manji broj ljudi geste radi. Prag tolerancije u malim zajednicama poput naše nije isti kao u primjerice Velikoj Britaniji. Nisam za to da se kaže ne može, ali postoje granice."

Tada je izrekao i svoj prijedlog o smještanju izbjeglih Afganistanaca u SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije