Zvjezdano nebo iznad Bosne i Hercegovine: Dženad Džino podijelio fascinantnu fotografiju Prenja noću

1
Radiosarajevo.ba
Zvjezdano nebo iznad Bosne i Hercegovine: Dženad Džino podijelio fascinantnu fotografiju Prenja noću
Foto: Dženad Džino / Prenj noću

Dženad Džino, profesionalni i nagrađivani fotograf iz Jablanice već dugi niz godina svojim fotografijama promovira i prezentira prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

Podijelio je noćnu fotografiju koja je nastala na planini Prenj.

"Moja kćerka Asja je prvi put noćila na Prenju.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Imali smo sreću da je noć bila bez mjeseca i zaista smo mogli uživati u nebeskoj ljepoti", naveo je Džino, a mnogi su u komentarima pitali da li je fotografija stvarna.

Moja kćerka Asja, prvi put je noćila na Prenju. Imali smo sreću da je noć bila bez mjeseca i zaista smo mogli uživati u nebeskoj ljepoti... Prenj / Bosna i Hercegovina

Posted by Dženad Džino Photography on Tuesday, June 20, 2023

Podijelio je i fotografiju koja je nastala u iščekivanju maksimalne vidljivosti mliječnog puta.

"Prisustvovao sam situaciji za koju sam i prije čuo da se dešava ali je ja nisam doživio. Helikopter (pretpostavljam EUFOR) je kružio iznad prenjskih vrhova, osvjetljavajući ih reflektorom iz neposredne blizine.

Kakav je cilj ovakvih akcija? Nisam siguran, ali sam se sjetio odgovora komandanta EUFOR-a u BiH na moju molbu emailom, da nam helikopterom prebace materijal za jednu kućicu na Prenju. Njegov odgovor je bio da nemaju dovoljno sati dozvoljenog leta i uputio me na "Oružane Snage BiH" od kojih opet nikada nisam dobio nikakav odgovor.

Ovaj jednosatni let iznad Tisovice sa vrha na vrh a koji ni meni kao ni turistima koji su tu večer spavali na Prenju nije dao mir po koji smo došli gore nije kvalitetna "podloga" za odgovor koji sam dobio", naveo je Džino.

U iščekivanju maksimalne vidljivosti mliječnog puta, prisustvovao sam situaciji za koju sam i prije čuo da se dešava ali...

Posted by Dženad Džino Photography on Wednesday, June 28, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije