Zelene beretke: Na fotografijama nije Bakir Izetbegović, nego Edo Arnautović

22
Radiosarajevo.ba
Zelene beretke: Na fotografijama nije Bakir Izetbegović, nego Edo Arnautović
FOTO: Društvene mreže / Fotografije za koje je postojala dilema je li na njima Bakir Izetbegović

Na društvenim mrežama posljednjih dana kruže fotografije za koje neki tvrde da se na njima nalazi Bakir Izetbegović.

Fotografije prikazuju vojnika navodno za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Postojala je dilema da li je to Bakir Izetbegović ili ne i da li je fotografija zaista nastala u vrijeme rata u BiH, pa su se oglasili iz Zelenih beretki.

Kako kažu, na fotografijama nije lider SDA.

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Fotografija koja je navodno nastala prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, a za koju se sumnjalo da je na njoj Bakir Izetbegović - undefined

Foto: Crna hronika: Fotografija koja je navodno nastala prije agresije na Bosnu i Hercegovinu, a za koju se sumnjalo da je na njoj Bakir Izetbegović

"Obraćamo vam se ovim putem jer je na vašem portalu objavljena fotografija na kojoj se kaže da se nalazi gospodin Bakir Izetbegović. Ovim putem vam želimo reći da nije tačna informacija jer se na njoj nalazi jedan od naših komandanata Edo Arnautović", napisali su iz Zelenih Beretki portalu Crna hronika.

"Fotografija je nastala prije početka agresije a objavio je najtiražniji turski list. Šaljemo vam original fotografije.

Ne želimo demantirati da gospodin Bakir Izetbegović nije bio uključen u pripremu odbrane u periodu ilegale zajedno sa nama, ali na ovoj fotografiji nije. Ali imamo njegove fotografije iz ilegale što dokazuju da je bio uključen, a nastale su u petom mjesecu 91. godine", dodali su iz Zelenih beretki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije