Sarajevo / Zakoračite u svijet grafičkog dizajna na besplatnim kursevima ITAcademy

01. 08. 2018. u 09:56:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Nakon veoma uspješnih kurseva JAVA, PHP i Android programiranja koji su održani tokom ove godine, kao i obuke na kojoj su polaznici ovladali HTML i CSS tehnologijama, ITAcademy u Sarajevu organizuje još dvije IT edukacije, i to potpuno besplatno.

Ovoga puta, teme kurseva su Adobe Photoshop i Adobe Illustrator, dva moderna programa namijenjena svima onima koji se žele oprobati u izuzetno popularnoj oblasti grafičkog dizajna. Kursevi u trajanju od mjesec dana počinju 6. augusta i održavaju se u prostorijama ITAcademy u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne 16 Kubus D.

Uz znanje Photoshopa ili Illustratora možete doći do radnih mjesta s veoma visokim zaradama

Grafički dizajneri danas spadaju u najtraženije stručnjake iz oblasti IT-a. Kako naglašavaju sami dizajneri, neke od najvažnijih prednosti ovog posla jesu izuzetno visoka primanja, fleksibilno radno vrijeme s mogućnošću obavljanja posla od kuće i rad na veoma kreativnim projektima, koji omogućava brzo napredovanje u poslu.

Adobe Photoshop i Adobe Illustrator predstavljaju neophodne i možda najvažnije alate svakog dizajnera. Iako je vrlo razvijen program koji nudi veliki broj opcija i mogućnosti za rad, Photoshop nije teško savladati zbog veoma intuitivnog interfejsa. Za kratko vrijeme, uz kvalitetnu obuku ovladaćete znanjima iz najpopularnijeg programa za digitalnu obradu fotografija i biti korak bliže profitabilnoj karijeri.

S druge strane, Illustrator pruža gotovo beskrajne mogućnosti u pogledu kreiranja vektorskih elemenata, a dizajneri ga najčešće koriste za izradu logoa, brošura, flajera, ilustracija i gotovo svih drugih grafičkih rješenja.

Da biste stekli vještine pomoću kojih možete kreativno obrađivati fotografije u Photoshopu ili dizajnirati u Illustratoru šta god poželite, potrebno je da se prijavite ovdje (prijava je potpuno besplatna) i odaberete kurs koji želite da pohađate. Imajte u vidu da je broj mjesta ograničen, te je poželjno da prijavu popunite što prije.

Nastava u modernom prostoru na najsavremenijim računarima

Važno je napomenuti da nije neophodno predznanje iz oblasti grafičkog dizajna ili programa Photoshop i Illustrator da biste učestvovali na ovim kursevima. Sve što vam je potrebno jeste dobra volja da zakoračite u najperspektivniju oblast današnjice.

U tome će vam svesrdno pomoći ITAcademy, koja će kurseve održati na najsavremenijim računarima posljednje generacije u moderno opremljenom prostoru koji zadovoljava najstrože standarde za obuku IT stručnjaka. Obuke na kojima će se polaznici upoznati s ogromnim mogućnostima rada u oba programa odvijat će se po principima rada ITAcademy. To znači da će akcenat biti stavljen na brzo usvajanje praktičnog znanja i primjenu programa u realnim poslovnim problemima.

Polaznike kurseva u svijet grafičkog dizajna uvešt će Irma Hožbo i Edin Ličina, iskusne stručnjakinje iza kojih stoji višegodišnji rad u Photoshopu i Illustratoru.

RadioSarajevo_Il.png - undefined

ITAcademy

ITAcademy – mjesto gdje se rađa uspješna IT karijera

Već godinama je ITAcademy mjesto začetka brojnih uspješnih karijera iz oblasti grafičkog, print i web dizajna. Bitno je napomenuti da je ITAcademy zvanični Adobe Training Center, u kom se obuka polaznika obavlja po programima ove respektabilne kompanije. To pruža priliku svim akademcima da nakon 12 mjeseci školovanja, osim neupitnog znanja, steknu neke od najprestižnijih Adobe certifikata, koji im mogu biti velika pomoć prilikom pronalaženja dobro plaćenih poslova. Takođe, u okviru ove ustanove nalazi se i DesignStudio, koji polaznicima odsjeka za dizajn i multimediju na ITAcademy pruža priliku da svoj CV unaprijede kroz radnu praksu u realnom okruženju.

Besplatni kursevi Photoshopa i Illustratora su savršena prilika za sve zainteresirane da uz savjete stručnog nastavnog kadra ovladaju znanjima iz ovih izuzetno korisnih i moćnih programa. Zbog kvaliteta nastave na kom ITAcademy bezuslovno potencira, broj mjesta je ograničen, te je potrebno da se već sada prijavite putem online prijave.

NEMA KOMENTARA