Zagađen zrak u Sarajevu: Građani nose maske dok se bore sa nepovoljnim uvjetima

0
Radiosarajevo.ba
Zagađen zrak u Sarajevu: Građani nose maske dok se bore sa nepovoljnim uvjetima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zagađeno Sarajevo

Današnje fotografije koje nam je poslao naš fotoreporter jasno prikazuju ozbiljnost problema zagađenja zraka u Sarajevu. Grad, poznat po svojoj bogatoj historiji i kulturnoj baštini, suočava se s izazovima visokih razina onečišćenja zraka, što je postalo zabrinjavajući svakodnevni pejzaž za njegove stanovnike.

Na slikama možemo vidjeti kako ljudi nose maske dok hodaju ulicama, pokušavajući zaštititi svoje disajne puteve od štetnih čestica koje kruže zrakom. Maskiranje nije samo preventivna mjera, već postaje neophodna praksa za održavanje zdravlja u uvjetima visokog onečišćenja.

Vlasti su izdale upozorenja o kvaliteti zraka, naglašavajući potrebu za oprezom i preduzimanjem mjera predostrožnosti. Građani su savjetovani da izbjegavaju boravak na otvorenom kad je to moguće i da koriste maske koje filtriraju čestice kako bi smanjili rizik od respiratornih problema.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Lokalne nevladine organizacije i aktivisti za zaštitu okoliša nastavljaju ukazivati na ovu ozbiljnu problematiku, tražeći odgovorne mjere kako bi se smanjilo zagađenje zraka i poboljšala kvaliteta života građana Sarajeva.

Ove slike su podsjetnik na hitnost rješavanja problema zagađenja zraka i potiču na razmišljanje o dugoročnim rješenjima koja će osigurati zdravu okolinu za sve stanovnike Sarajeva.

IQAir: Novo jutro, stari problemi - Sarajevo je ponovo grad zagađenog zraka

IQAir: Novo jutro, stari problemi - Sarajevo je ponovo grad zagađenog zraka

Sarajevo je jutros, 19. decembra u osam sati, bio drugi najzagađeniji grad na svijetu.

Prema podacima na zvaničnoj web-stranici IQAira, Sarajevo je imalo index zagađenosti 223.

Pogledajte fotografije koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije