Vučko i gradonačelnica Karić prošetali Baščaršijom: Novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu

5
Radiosarajevo.ba
Vučko i gradonačelnica Karić prošetali Baščaršijom: Novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu
Foto: Grad Sarajevo / Novogodišnja atmosfera u Sarajevu

Ostalo je malo više od 24 sata do ulaska u novu 2024.godinu. Ako je sudeći po fotografijama sa ulica Sarajeva, glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine će biti krcat domaćim i stranim gostima. 

Novogodišnja proslava počet će koncertom Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu u 19:30, dok će definitivno spektakl uslijediti u Titovoj ulici, gdje od 21 sat počinje program 'Sarajevska priča', gdje će nastupiti Laka, Bombaj Štampa, Zabranjeno Pušenje i Crvena Jabuka.

Da je novogodišnja atmosfera u Sarajevu na vrhuncu potvrđuju i fotografije sa ulica glavnog grada. U popodnevnim satima Saračima, Ferhadijom i Titovom ulicom prošetao je popularni Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984.godine. U pratnji gradonačelnice Benjamine Karić i domaćina programa „Sarajevska priča“, Zenita Đozić Zena, Vučko je pozdravio stotine građana i turista, a da je bio atrakcija na ulicama glavnog grada, svjedoči i to da se od Vijećnice do Katedrale „šetkao“ i slikao skoro 2 sata.

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Cvijanović optužila Heleza i Isaka na sjednici UN-a: "Otvoreno prijete nasiljem i ratom"

Prema podacima Turističke zajednica KS i Booking.com smještajni kapaciteti u Sarajevu su popunjeni, a gosti pristižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, regije i Evrope.

Organizatori novogodišnjeg programa „Sarajevska priča“ i MUP KS još jednom apeluju na građane i goste na pridržavanje pravila u izmijenjenom režimu saobraćaja te da poštuje sve uslove i pravila koja važe u Titovoj ulici na Javnom dočeku Nove godine 31.decembra.

Novogodišnja atmosfera u Sarajevu
Foto: Grad Sarajevo: Novogodišnja atmosfera u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije