! / Uvod u SFF: Zvijezde prošetale Schweppes Story Hall of Fame crvenim tepihom

16. 08. 2019. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Sinoć je u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH, po drugi put u Sarajevu, održana najglamuroznija red carpet zabava, Schweppes Story Hall of Fame. Uvertira u festivalsku atmosferu kojom Sarajevo odiše svakog augusta, ove godine je organizirana u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom, te pokroviteljima Schweppes i Prirodna kozmetika Gloria.

Veličanstvenim crvenim tepihom glamurozne zabave koju je najpopularniji hrvatski lifestyle tjednik Story poklonio glavnom gradu naše zemlje, prošetale su brojne domaće i regionalne zvijezde, kao što su Hanka Paldum, Božo Vrećo, Tijana Dapčević, Tarik Filipović, Amra Silajdžić i mnogi drugi. Njihove odjevne kombinacije s potpisom poznatih domaćih dizajnera, vladale su crvenim tepihom i ambijent učinili istinski svjetskim.

Kao centralni sadržaj večeri, Story je i ove godine dodijelio nagrade najboljim bosanskohercegovačkim glumcima, pjevačima i tv licima.

Nagradu za najbolju dizajnerku odnijela je Dalida Karić Hadžiahmetović, najbolje TV lice Lana Stanišić, najbolju redateljicu Aida Begić, najboljeg glumca Krešimir Mikić, najbolju glumicu Gordana Boban, najboljeg sportistu Amel Tuka, najbolji bend Zoster, najbolji pjevač Božo Vrećo, najbolju pjevačicu Hanka Paldum, a životno djelo Jasna Diklić.

Ove godine Story je uveo i novu kategoriju #samechances, kojom se nagrađuje rad pojedinca na stvaranju jednakih uslova za sve, kao i nesebično zalaganje za ravnopravnost u svakom pogledu, a ovogodišnja dobitnica prve ovakve nagrade bila je Amra Silajdžić Džeko. Tako je Storyjev bh. Hall of Fame dobio 11 novih stanara, koji su kući ponijeli originalnu statuu, djelo savremenog umjetnika Ivana Fijolića.

Pozitivne reakcije koje smo primali i mjesecima nakon prošlogodišnjeg crvenog tepiha bile su nam motivacija da ove godine napravimo još više. Večeras smo ponovo oživjeli magiju našeg prijateljstva sa Sarajevom, čije priče pratimo i koje je svakodnevna inspiracija nama, ali i svim našim čitateljima. Istinski nas usrećuju osmijesi na licima naših večerašnjih gostiju i sretni smo što imamo priliku da doprinesemo stvaranju festivalske atmosfere u srcu BiH. Zaista jedva čekamo narednu godinu, kada ćemo imati priliku nastaviti tradiciju red carpet druženja“, izjavio je zamjenik glavne urednice lifestyle tjednika Story Enio Dellavia.

Spektakularna dodjela nagrada, upotpunjena magičnom atmosferom Botaničke bašte Zemaljskog muzeja, završila se druženjem uz muziku sjajne Aide Mušanović.

Schweppes Story Hall of Fame red carpet zabava jedinstvena je prilika da se brojne bh. zvijezde i uvaženi sudionici društvenog života sretnu na najboljoj lokaciji u Sarajevu i provedu nezaboravne trenutke. Prilika je ujedno poslužila i kao savršen uvod i zagrijavanje za Sarajevo Film Festival, koji svake godine Sarajevo pretvara u centar svijeta kad su u pitanju film, zabava i noćni život. Ljestvica očekivanja i znatiželje za narednu godinu je podignuta za stepen više, a kakve planove krije tim najpopularnijeg hrvatskog lifestyle tjednika, ostaje nam da vidimo iduće godine.

NEMA KOMENTARA