U Sarajevu obilježen Švicarski nacionalni dan: 'Snaga je u raznolikosti'

1
FENA
U Sarajevu obilježen Švicarski nacionalni dan: 'Snaga je u raznolikosti'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Švicarski nacionalni dan

Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini u četvrtak, 1. augusta, je u Sarajevu organizovala proslavu Nacionalnog praznika Švicarske.

Proslava, organizovana u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja, tradicionalno je okupila brojne zvanice iz političkog, javnog i kulturnog života BiH, Švicarce i Švicarkinje koji žive u BiH, prijatelje i partnere Švicarske iz vladinog sektora, civilnog društva i međunarodne zajednice u zemlji, te pripadnike Vojske Švicarske pri misiji EUFOR-a u BiH.

Proslavi Dana državnosti pridružili su se gosti iz Švicarske - parlamentarac Thierry Burkart, član Gornjeg doma Parlamenta Švicarske i predsjednik Liberalno-demokratske stranke Švicarske, i general-pukovnik Laurent Michaud, zamjenik zapovjednika i načelnik operativne komande vojske Švicarske.

Najbolji domaći džem koji pomaže kod anemije i popravlja probavu

Najbolji domaći džem koji pomaže kod anemije i popravlja probavu

"Ove godine Švicarska obilježava svoj 733. rođendan. Snaga Švicarske leži u njenoj raznolikosti što dijalog i toleranciju čini tako važnim za suživot njenih građana i građanki", kazao je Danijel Hun, ambasador Švicarske.

Nacionalni dan Švicarske je ujedno i prilika da se podsjetimo na vrijednosti koje Švicarsku čine snažnom i ujedinjenom", dodao je amabasador Hunn, kojem je ovo ujedno bila i oproštajna proslava s obzirom na to da nakon četiri godine mandata napušta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije