Turska ispod zemlje: Slane pećine preplavljene domaćim i stranim turistima

0
Anadolija
Turska ispod zemlje: Slane pećine preplavljene domaćim i stranim turistima
Anadolija / Turske podzemne slane pećine i zimi privlače veliki broj turista

Centar za terapiju solju, koji je otvoren u turskom Igdiru 2022. godine i do danas je ugostio 310.000 posjetilaca, privlači turiste i u zimskim mjesecima.

Galerije, koje su nastale kao rezultat iskopavanja od prošlosti do sadašnjosti na Slanoj planini u turskom okrugu Tuzla, pretvorene su u Centar za terapiju uz pomoć soli.

Terapijski centar je pušten u funkciju nakon uređenja zidova, plafona i poda u potpunosti od soli, počeo je da prima veliki broj posjetilaca.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Centar, koji je za kratko vrijeme postao poznat u cijeloj Turskoj, preplavljen je domaćim i stranim turistima koji dolaze u regiju i zimi.

Među onima koji su došli da posjete podzemnu pećinu je i Lale Temelkuran iz Izmira.

"Nisam znala da postoji takvo mjesto u našoj zemlji. Nevjerovatno je da je jedna civilizacija ovdje stvorila tako nešto i da i dalje postoji. Mislim da je to mjesto koje svijet mora vidjeti", rekla je Lale.

Selma Yuksel je sa prijateljima došla u posjetu tom kraju.

"Ne mogu da objasnim osjećaj koji trenutno doživljavamo ovdje. Ušli smo u jedan potpuno drugačiji svijet", dodala je Yuksel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije