Sve vremenske prilike u jednom danu: Oblaci, kiša, sunce

1
Radiosarajevo.ba
Sve vremenske prilike u jednom danu: Oblaci, kiša, sunce
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Sarajevo je osvanulo tmurno i oblačno, lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom od ranih jutarnjih sati djelovali su kao da će cijeli dan biti tako.

Građani koji su jutros krenuli iz svojih kuća bez kišobrana sigurno su se pokajali.

No, već iza 12 sati nastupilo je razvedravanje. Iako su je glavni grad BiH obasjalo sunce, metereolozi najavljuju da je ovo kratkotrajno. 

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Očekuje nas novo zahlađenje praćeno kišom. 

Fotograf portala Radiosarajevo.ba bio je na ulicama Sarajeva u trenucima kratkotrajnog nevremena. Šta je zabilježio, pogledajte u našoj galeriji slika.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 1.06.2020 (Srijeda)., u Bosni umjerena oblačno. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

ZA 2.06.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stepena.

ZA 3.06.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije