Šta se desi kad ljudima kažete da su „prelijepi“

Radiosarajevo.ba
Šta se desi kad ljudima kažete da su „prelijepi“
/ Foto: Rotasiz Seyyah
Mehmet Genç je turski fotograf čiji je pseudonim Rotasiz Seyyah (nomad bez odredišta). Nekad je radio u IT firmi u Istanbulu, a onda je dao otkaz kako bi slijedio svoju strast.

„Hrabrost budale nekad vam pomogne da napravite najvažnije odluke u svom životu“, poručio je jednom ovaj fotograf koji trenutno boravi u Brazilu.

Njegove fotografije koje stvara na putovanjima su spektakularne, ali jedna njegova priča sigurno će vam popraviti dan. Nazvao ju je „Prelijepi ste“, a ideja je prejednostavna.

On susreće ljude koje zamoli za fotografiju, a onda im kaže da su prelijepi i fotografira ih u tom trenutku. Kao što možete vidjeti u ovoj fotogaleriji, reakcija ljudi na njegov komentar predivna je i ugrijat će vam dušu.

Dakle, šta čekate. Pozovite danas roditelje, suprugu ili supruga, partnera, brata, sestru, prijatelje – i recite im kako su „prelijepi“. Uljepšajte dan, sedmicu, mjesec... i sebi i njima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije