Šta se dešava u Mostaru, parking mjesta danas prazna

3
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u Mostaru, parking mjesta danas prazna
Foto: Bljesak.info / Parking u Mostaru

Nesvakidašnji prizori osvanuli su jutros u Mostaru. Na opšte čuđenje svih prolaznika, mjesta koja su inače krcata automobilima, danas su prazna, na parking mjestima nema nijedno vozilo.

Iako su Mostarci imali skoro mjesec dana da nabave mjesečnu ili godišnju kartu, prema jutrošnjim slikama, rijetki su to učinili.

Mostarske ulice koje su do sada bile zakrčene parkiranim automobilima jutros 'zjape' sablasno prazne. Mnogi su svoje limene ljubimce parkirali među stambena naselja, a neki su se na posao, što zasigurno dugo nisu, uputili pješke. 

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Inače, za uvođenje reda na mostarskim ulicama spreman čeka i policijski pauk. A prema najavama vršitelja dužnosti direktora J.P Mo Parking Ivana Barbarića uskoro red će se uskoro uvesti i u stambenim naseljima, što će zasigurno potaknuti mnoge da razmisle o mjesečnoj karti, ili o šetnji, piše Bljesak.info.

U nadi da će mnogi građani slijediti njegov primjer gradonačelnik Mostara Mario Kordić objavio je na Facebooku slike prilikom kupovine parking karte. Hoće li se Mostarci ugledati na svog gradonačelnika ostaje da vidimo u narednim danima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije