Snježna idila u Sarajevu: Predivno drveće okićeno bjelinom, poznato kada stiže promjena vremena

1
R. R.
Snježna idila u Sarajevu: Predivno drveće okićeno bjelinom, poznato kada stiže promjena vremena
Foto: Radiosarajevo / Snijeg u Sarajevu

Početak nove godine za sobom je donio i hladnije vrijeme u Sarajevu, pa i cijeloj Bosni i hercegovini.

Nakon toplijeg perioda koji je bio nekarakterističan za ovo doba godine, došlo je do "pravog" zahlađenja te je potrebno nositi topliju odjeću.

U glavnom gradu BiH u nedjelju, 7. januara, pao je i prvi snijeg u 2024. godini koji je mnoge građane oduševio, a neke i rastužio zbog veće hladnoće i klizavosti na ulicama.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Bijeli prekrivač pao je na drveća stvarajući idilične prizore koji smiruju i opuštaju nakon napornog sarajevskog dana.

U narednim danima ostaje hladno, u utorak najhladnije. Od srijede će hladnoća malo popustiti pa će dnevne temperature većinom biti malo u plusu, ali uz jače jutarnje minuse. Uglavnom suho, u utorak i moguće u petak lokalno slabe padavine, objavili su meteorolozi na stranici BHMeteo.

Objavljena prognoza do 28. januara: Najavljeni minusi i snijeg. Evo gdje će biti najviše padavina

Objavljena prognoza do 28. januara: Najavljeni minusi i snijeg. Evo gdje će biti najviše padavina

"U utorak većinom oblačno vrijeme, rijetko uz provijanje snijega. Na krajnjem zapadu, jugozapadu Bosne te u većem dijelu Hercegovine od jutarnjih sati razvedravanje pa će tako tokom dana tu biti pretežno sunčano vrijeme. Ledeni dan u većem dijelu zemlje.

U utorak u Hercegovini i na zapadu Bosne umjerena do lokalno na udare jaka bura, u ostatku zemlje vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura -10 do -3, na jugu do 4 °C, dnevna temperatura -7 do -2, na jugu do 9 °C", navode.

U srijedu većinom pretežno sunčano vrijeme, više oblačnosti moguće u sjeverozapadnim dijelovima Bosne. Bez padavina. U srijedu vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura -11 do -4, na jugu do 3 °C, dnevna temperatura -3 do 3, na jugu do 11 °C.

Snijeg u Sarajevu

"U četvrtak većinom pretežno sučano vrijeme. Nešto više oblačnosti moguće na jugu zemlje. Bez padavina. U četvrtak vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura -13 do -5, na jugu do 2 °C, dnevna temperatura -1 do 6, na jugu do 12 °C.

U petak je moguć kratkotrajan prodor hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta koji bi nam uz naoblačenje donio lokalno malo snijega ili njegovo provijanje u Bosni. Za vikend prema trenutnim prognozama očekuje se sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tokom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije