Skup 'alfista' na Trgu Alije Izetbegovića: Porodica, posao pa Alfa Romeo

Anadolija
Skup 'alfista' na Trgu Alije Izetbegovića: Porodica, posao pa Alfa Romeo
/ Anadolija
U Zenici je ovog vikenda održan Drugi međunarodni skup ljubitelja automobila italijanskog proizvođača Alfa Romeo.

Više od 100 učesnika iz nekoliko zemalja regiona došlo je na skup koji za cilj ima promociju automobila ovog proizvođača, druženje, razmjenu iskustava kao i stvaranje novih kontakata.

Na Trgu Alije Izetbegovića u centru grada metalurga parkirano je više od 150 vozila milanskog proizvođača, a manifestaciju je organizovao Alfa Romeo klub iz Zenice.

"Ovo je Drugi međunarodni skup koji organizuje naše udruženje građana, uz učešće 150 vozila, odnosno oko 300-400 ljudi. Dosta gostiju je iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, a od gradova koje moramo pohvaliti po brojnosti su Dubrovnik, Split, Zadar, Zagreb, Rijeka kao i mnogi drugi", rekao je Muhedin Fejzić Braco, predsjednik Alfa Romeo kluba iz Zenice.

Svi učesnici posjetili su tvrđavu Vranduk kod Zenice, te Kakanj i izletište Smetovi kod Zenice, gdje je održana i zabava za sve učesnike.

"Okupljanje na Trgu Alije izetbegovića je centralni dio manifestacije, nakon čega su slijedili defile i trka ubrzanja u dužini od 302 metra na zeničkom GGM-u (Glavnoj gradskoj magistrali)", rekao je Fejzić.

Uz pomoć sponzora, organizovane su i brojne sportske aktivnosti za najmlađe koji su sa svojim roditeljima posjetili ovu manifestaciju.

"Alfa Romeo je nešto specifično, ljudi je ili vole ili ne vole, nema sredine. Mi želimo poslati samo jednu poruku, to je da volimo Zenicu, BiH i ove automobile te da možemo svi biti jednaki. Nije bitno ko si, šta si i odakle si, svi vozimo Alfa Romeo i svi smo jednaki", dodao je Fejzić rekavši kako se organizuje i tombola za jednu članicu zeničkog kluba drugu godinu zaredom pa time ova manifestacija ima i humanitarni karakter.

Ognjen Lopatić, predsjednik kluba Alfa Romeo Ugo Stella iz Banje Luke, došao je u Zenicu na okupljanje ljubitelja ovih vozila.

"Nama je drago doći u Zenicu i mimo skupova, jer imamo jako dobre prijatelje. Imamo dobru saradnju i to je jedno prelijepo druženje u ovim nesretnim i nenormalnim vremenima. Trebamo što više da se družimo, sastajemo i posjećujemo jedni druge jer je to jedini način života, a Alfa Romeo je veza u tome", rekao je Lopatić dodavši kako je iz Banje Luke u Zenicu stiglo 16 vozila, dok ostali članovi ovog kluba nisu mogli doći zbog obaveza.

Nakon defilea učesnika ulicama Zenice, uslijedila je trka ubrzanja u dužini od 302 metra na dijelu Glavne gradske magistrale u Zenici, u kojoj su učestvovali vozači ovih automobila, a u revijalnom dijelu utrke takmičili su se egzotični automobili.

Najbrži u utrci od 302 metra bio je Ivan Subašić iz Kaknja. Osvojio je simboličnu nagradu, nakon čega su dodijeljene i nagrade sponzora za učesnike.

"Ljubitelj sam ovih automobila već nekih 15 godina i svake godine sam redovan gost na ovim okupljanjima. Osjećaj je super što sam pobijedio na ovoj utrci iako je to više druženje nego takmičenje. U životu prvo dolazi porodica, posao pa Alfa Romeo, što samo kaže koliki smo mi zaljubljenici", rekao je Subašić.

Učesnici međunarodnog skupa trkom i proglašenjem pobjednika i zvanično su završili dvodnevno druženje u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije