Dan žena: Pogledajte kako danas izgleda centar Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
Dan žena: Pogledajte kako danas izgleda centar Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Obilježavanje Dana žena u Sarajevu

Ulice gradova Bosne i Hercegovine su na Međunarodni dan žena kao i svake godine prepune uličnih prodavača cvijeća kao i žena i djevojaka koje u rukama nose cvijeće koje su dobile na poklon ili ga žele nekome pokloniti.

Ulični prodavači još rano jutros iznijeli su svoje tezge na sarajevske gradske ulice dok muškarci svih uzrasta i dobi nose cvijeće i poklone za svoje majke, supruge, kćerke, djevojke, radne kolegice...

Međunarodni dan žena obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

Tragedija u Sarajevu: U koritu Miljacke pronađeno tijelo žene

Nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciji žena.

Ne smijemo zaboraviti suštinu ovog dana i zato vas podsjećamo na dugogodišnju borbu žena u kojoj su najveći uspjesi bili uvođenje osmosatnog radnog vremena, ujednačavanje plaća za muškarce i žene, jednaka biračka prava, bolja zdravstvena zaštita žena i podrška porodiljama.

Danas je idealna prilika da obradujete nekoga malim znakom pažnje. 

Kakva je atmosfera u glavnom gradu BiH, pogledajte u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije