Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje Dan državnosti BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje Dan državnosti BiH
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Ukrašeno Sarajevo

Bosna i Hercegovina u petak, 25. novembra, obilježava Dan državnosti, a uoči praznika ulice sarajeva ukrašene su državnim zastavama. 

Njih na stotine, postavljeno je u centru grada. Državne zastave sarajevske ulice krasit će sve do naredne sedmice kada će biti izvršeno njihovo uklanjanje, a potom slijedi priprema za dekorisanje sarajevskih ulica prazničnim novogodišnjim dekorom. 

I ove godine najavljen je veliki broj manifestacija kojima će se uveličati obilježavanje ovog praznika, a mnogobrojne delegacije položiće cvijeće na spomen obilježjima.

Sjeverna Koreja obavila prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar

Sjeverna Koreja obavila prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar

Podsjetimo, u petak BiH proslavlja Dan državnosti, datum kada je prije 79. godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

Ukrašeno Sarajevo
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Ukrašeno Sarajevo

U fotogaleriji pogledajte kako izgledaju ulice Sarajeva u prazničnom ruhu koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije