Sarajevo pred kišu: Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo pred kišu: Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo pred kišu

Dok se prvi znakovi kiše naziru na horizontu, Sarajevo se priprema za promjenu vremena.

Oblaci se nadvijaju nad gradom, a građani koriste vrijeme dok još nije počela padati kiša. Prolaznici se ubrzano kreću ulicama, a neki su već pripremili svoje kišobrane.

U Sarajevu je trenutno oblačno, a temperatura zraka je 13°C. Očekuju se padavine od večernjih sati i tokom noći s ponedjeljka na utorak.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno pogoršavati, izraženije sa noćnim satima.

Nadolazeća promjena loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U galeriji pogledajte prizore sa ulica koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Objavljena je prognoza do četvrtak:

Za 19.03.2024 (utorak), u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni. 

Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u sedmici pred nama

Meteorolozi najavljuju novi snijeg u BiH: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u sedmici pred nama

Za 20.03.2024 (srijeda), u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. 

Za 21.03.2024 (četvrtak), u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije