Pun mjesec u dolini roda

Anadolija
Pun mjesec u dolini roda
Dolina roda u mjestu Beysehir u turskoj Konyi godinama je mjesto gdje inspiraciju pronalaze mnogi umjetnici i fotografi iz različitih dijelova svijeta.

U proljeće i ljeto dolina roda je mjesto okupljanja znatiželjnika iz svih dijelova svijeta koji na svoje načine prikazuju ljepotu prirode ovoga kraja.

Posljednji prizor u dolini roda zabilježen je u četvrtak naveče dok je nad Beysehirom bio puni mjesec.

Načelnik općine Beysehir Murat Ozaltun izjavio je da na tom području žive stotine roda. Rode, vjesnici proljeća, u Beysehiru hrane i svoju mladunčad.

"Ovakav prizor se može vidjeti svakog proljeća i tokom ljeta. Ptice selice tokom boravka na ovom području prizor su koji mnogi žele zabilježiti. Dolina roda je veoma važna ne samo za turizam ovog kraja nego i Turske", ispričao je Ozaltun.

Gnijezda, prema njegovim riječima, se nalaze na veoma maloj udaljenosti, a rode su u konstantnom pokretu. Jedan od prizora, koji se samo slučajno može snimiti, je svakako i puni Mjesec koji upotpunjuje ljepotu doline roda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije