:) / Prošetajte kroz Sarajevo na +32: Dvije stvari su prva pomoć za rashlađivanje

20. 06. 2022. u 17:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ljeto nam službeno dolazi sutra u 11:15 sati, a temperature koje nas prate posljednjih dana najavljuju novo godišnje doba.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano - što su iskoristili mnogi građani za šetnju i uživanje u ljetnim poslasticama.

Sudeći prema slikama koje je zabilježio fotograf portala Radiosarajevo.ba, građani su koristili vodu i sladoled kao glavna sredstva za rashlađivanje.

Sarajevske gradske ulice na 30+ - undefined

Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Sarajevske gradske ulice na 30+

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Ivan-sedlo 25; Livno i Sokolac 28; Neum 29; Drvar i Tuzla 30; Bugojno, Gradačac, Grude, Sarajevo i Zenica 31; Bihać, Doboj, Jajce, Mostar i Sanski Most 32; Banja Luka 34°C.

Sarajevske gradske ulice na 30+ - undefined

Foto: N.G / Radiosarajevo.ba: Sarajevske gradske ulice na 30+

Visoke temperature ljeti znaju trajati vrlo dugo, zbog velikih vrućina često se osjećamo umorno i iscrpljeno, a postoji i rizik od toplotnog udara. Zato je vrlo važno držati se određenih pravila kako bi mogli sigurno boraviti na vrućini.

Izbjegavate nositi tamnu odjeću, boravite u zatvorenom klimatiziranom prostoru, vodite brigu o načinu prehrane, vježbajte u umjerenim količinama, zaštitite se od sunca i pijte puno tekućine.

Uz mjere opreza i preporuke uživajte u ljetu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)