Praznik za srce i dušu: Završen međunarodni skup oldtimera

Fena
Praznik za srce i dušu: Završen međunarodni skup oldtimera
/ Fena
Dvodnevni 14. međunarodni oldtimer susreti Sarajevo 2016. završeni su na trgu ispred Narodnog pozorišta u centru Sarajeva gdje su posjetioci mogli pogledati uglancana vozila.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim "Braco" Husić, koji je organizator susreta, kazao je da su ovo 14. susreti na kojima je učestvovalo 56 posada koje su stigle iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i cijele BiH.

Pored ljubimaca na četiri točka koje njihovi vlasnici dovezu u Sarajevo, Husić kaže da svake godine dođe i ekipa motorista iz Požege te da ih je svake godine sve više.

"Dodijelili smo pehare za najstarije vozilo, za najljepše restaurirano vozilo, tri pehara za dama kup, te još dosta zahvalnica učesnicima koji dolaze godinama. Mislim da će se svi vratiti u svoje gradove i klubove zadovoljni", kazao je Husić.

Najoriginalnije vozilo je NSU Prinz vlasnika Ede Kapetanovića iz Sarajeva, dok je najstariji Buick iz 1928. godine čiji je vlasnik Adamko Rudolf iz Budimpešte.

"Dodijelili smo i pehar za najljepši motocikl, BMW iz 1950. godine koji je stigao iz Požege. Ove godine bilo je izvanrednih vozila", istakao je Husić, izdvojivši raritetni Buick s drvenim felgama, platnenim krovom, te  Cadillac iz Jelaha.

Prisutni posjetioci odlučili su da je najljepši oldtimer Cadillac, čiji je vlasnik Sinan Huskić iz Jelaha.     

Husić je na kraju kazao da je zadovoljan održanim susretima oldtimera u Sarajevu koji su prilika i za turističku promociju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije