Pogledajte ko se prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte ko se prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Michel Franco i Mirsad Purivatra

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu su se i večeras povodom Sarajevo Film Festivala prošetali brojni atraktivni gosti.

Kiša koja je u poslijepodnevnim satima pala u Sarajevu dodatno je sve oraspoložila, a lokacije prema programu su ostale iste.

Brojne medijske ekipe pratile su šta domaće, regionalne ali i strane zvijezde rade u glavnom gradu BiH.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Među poznatim ličnostima večeras je Michel Franco, meksički reditelj, scenarist i producent. Počasno Srce Sarajeva, priznanje koje je dobio na prošlogodišnjem, 26. Sarajevo Film Festivalu bit će mu uručeno večeras.

Franco nije bio na prošlogodišnjem Festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva bit će mu uručeno večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola, prije projekcije njegovog filma Novi poredak. Film je premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. Sarajevo Film Festivalu se prikazuje u okviru programa Open Air.

Počasno Srce Sarajeva Francu se uručuje kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Festivalu.

Djelić atmosfere ispred Narodnog pozorišta Sarajevo zabilježio je fotoreporter portala Radiosarajevo.ba., pa zavirite u našu galeriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije