Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom uoči otvaranja jubilarnog 30. izdanja SFF-a

24
Radiosarajevo.ba
Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom uoči otvaranja jubilarnog 30. izdanja SFF-a
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Glamur na crvenom tepifu uoči 30. SFF-a

U petak, 16. augusta, otvoren je crveni tepih ispred Narodnog Pozorišta u Sarajevu. Uoči svečane ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala njime su prošetale brojne poznate ličnosti među kojima su se istakli političari.
 
Crvenim tepihom koji je uslijedio nakon svečanog prijema na Fetstivalskom trgu prošetale su brojne poznate ličnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Dame su briljirale na prvom ovogodišnjem crvenom tepihu i pokazals raskoš i sjaj dostojan svjetskih metropola.

Kamera fotoreportera portala Radiosarajevo.ba Admira Kuburovića snimila je brojna poznata imena ... Tako su crvenim tepihom prošetali:

Lukašenko: "Ukrajina bi bila sretna da Rusija iskoristi nuklearno oružje"

Lukašenko: "Ukrajina bi bila sretna da Rusija iskoristi nuklearno oružje"

Danis Tanović, Jovan Marjanović, Jasmila Žbanić, Emir Hadžihafizbegović sa suprugom, Tarik Filipović sa porodicom, Pjer i Jasna Žalica,

Christian Schmidt, ambasador Julian Reilly sa suprugom, Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom, Igor Stojanović sa suprugom, gradonačelnica Benjamina Karić sa svojim mužem, Džejla Glavović Očuz...

Čast da otvori Sarajevo Film Festival pripala je filmu bh. reditelja Danisa Tanovića Nakon ljeta, komičnoj drami o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva.

"U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom", dio je sinopsisa filma.

Elma Tataragić: O ratnom kinu Apollo, jednom oglasu na Radiju ZID  i 30. Sarajevo Film Festivalu

Elma Tataragić: O ratnom kinu Apollo, jednom oglasu na Radiju ZID i 30. Sarajevo Film Festivalu

Danis Tanović višestruko je nagrađivani reditelj, scenarist i producent. Njegov film Ničija zemlja (2001), za koji je napisao i scenario, nagrađen je, između ostalog, Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku.

Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda na Filmskom festivalu u Berlinu za filmove Epizoda u životu berača željeza (2013) i Smrt u Sarajevu (2016). Dobitnik je „Počasnog Srca Sarajeva“ 2014. godine u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i za podršku SFF-u.

Pogledajte ko je sve bio na crvenom tepihu u našoj galeriji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije