Pogledajte kako teku radovi na autoputu u Hercegovini

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi na autoputu u Hercegovini
Foto: Autoceste FBiH / S gradilišta

Na dionici Koridora Vc Počitelj – Zvirovići radovi su u punom jeku.

LOT 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići.

Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog lota. 

Izvođač radova je China State Construction Engineering Corporation Limited (Kina), a vrijednost ugovora iznosi 56.522.840,50 eura bez PDV-a.

Kako trenutno toku radovi na ovom dijelu autoceste, pogledajte u našoj velikoj galeriji. 

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Europskom investicijskom bankom (EIB) u visini od 100 miliona eura  i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 5 miliona eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Inače, javno preduzeće Autoceste FBiH prije nekoliko dana obavijestilo je da je u okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, uz sve preventivne mjere zaštite radnika i stvaranja sigurnih uslova rada, inteziviralo izgradnju Koridora Vc kao kapitalnu investiciju s obzirom na to da je to jedna od ključnih mjera za pomoć domaćoj  privredi i domaćim kompanijama u aktuelnim uslovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije