... / Pogledajte kako su Mostarci riješili problem divljeg parkiranja

07. 03. 2021. u 12:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Problem parkinga je dosta ozbiljan u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Zbog nedovoljnog broja mjesta predviđenih za parking, brojni vozači često znaju parkirati na mjestima koja su sve samo ne za parking.

Iz tog razloga građani Mostara su odlučili u jednoj ulici uzeti stvari u svoje ruke i stati na kraj nekulturi pojedinih vozača.

Stanari su zajedno s tri poduzetnika postavili betonske kocke koje su teške oko 100 kilograma svaka i zone ulaza/izlaza iz kvarta kao i parkiranje na zebri su riješeni na zadovoljstvo onih kojih žive ili posluju u ovom kvartu.

Parking u Mostaru - undefined

Foto: FB Zućo BiH: Parking u Mostaru

Sve su to zabilježili i na Facebook stranici Žućo Bosna i Hercegovina, koji često pišu infrastrukturnim i komunalnim problemima u Gradu Mostaru.

"Kocke su se uklopile, između njih je dovoljno prostora za slobodan prolaz, a oni koji su parkirali “na minutu” to sada rade na nekom drugom mjestu! Dobro rješenje za one koji su nam se javili s upitom o ovom problemu koji muči građane Mostara, jer na policiju se u ovom segmentu definitivno ne može računati", naveli su na ovoj stranici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)