Pogledajte atmosferu na otvaranja Malog MESSA: Mališani plesali uz Poco Loco

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte atmosferu na otvaranja Malog MESSA: Mališani plesali uz Poco Loco
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Poco Loco na otvaranju Malog MESS-a 2022

Koncertnom predstavom „Pjeva mi se pjesma“ orkestra Poco Loca u režiji Renate Carole Gatice iz Hrvatske otvoren je Mali MESS.

Ova razdragana predstava okupila je na Trgu Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih mališane te ih uz pjesmu povela na čarobno putovanje kroz poznate bajke.

Socijalna inkluzija kao vrijednost koju Mali MESS promovira podrazumijeva proces u kojem se svoj djeci daje mogućnost da uče, igraju se i žive zajedno, te da se razvijaju u osobe koje razumiju i poštuju jedni druge. „Kako prethodnih tako i ove godine ulažu se znatni napori da program Malog MESS-a , bude kreiran tako da teži ka izgradnji tolerancije, boljoj dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom i stvarnog uvažavanja individualnih razlika, poštivanja dostojanstva svakog pojedinca te kreiranju međusobne interakcije i boljih društvenih odnosa“ poručio je Nihad Kreševljaković, direktor Festivala.

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

Schmidt upozorava bh. političare: "Rok ističe 1. maja, donesite rješenje o imenovanju Vlade FBiH"

Cilj koncerta, a i samog programa ovogodišnjeg Malog MESS-a, između ostalog je i poticanje čitanja kod najmlađih, kao temelja za razvijanje mašte i kreativnog izražavanja. Stoga su pjesma i ples, kao nešto što uključuje sve generacije, pravi način da se predstave vrijednosti inkluzije, emocija, druženja i stvaranja svijesti mlađih generacija da su različitosti upravo ono što svijet čini bogatijim. Upravo te vrijednosti su danas članovi i članice orkestra Poco Loca pjesmom „Otključ, otključ“  na svojstven način predstavili, otvorivši vrata mališanima ka nekim novim, inkluzivnijim i razigranim pogledima na svijet.

Ovogodišnji Mali MESS koji će trajati do 09. 10. 2022. Ulaznice su besplatne ali se moraju preuzeti u direkciji Festivala, Maršala Tita 54/I od 10 do 19 sati.

Kompletan program Malog MESS-a je dostupan na www.mess.ba

Poco Loco na otvaranju Malog MESS-a 2022
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Poco Loco na otvaranju Malog MESS-a 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije