Počeo padati snijeg u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Počeo padati snijeg u Sarajevu
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U večernjim satima u Sarajevu počeo je padati snijeg, a reporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je prve pahulje martovskog snijega.

Iako je bilo već najavljeno, snijeg je večeras iznenadio mnoge građane Sarajeva.

Međutim, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda snijeg neće dugo ostati, već sutra je najavljeno sunčano vrijeme uz temperature od 0 do 5 stepeni Celzijusa.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

U četvrtak, u centralni i istočnim područjima umjereno do pretežno oblačno, ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva.

U petak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

Snijeg u Sarajevu
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba: Snijeg u Sarajevu

Fotografije snijega pogledajte u fotogaleriji:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije