Pljusak pogodio Sarajevo, jeste li i vi zaboravili kišobran?

1
Radiosarajevo.ba
Pljusak pogodio Sarajevo,  jeste li i vi zaboravili kišobran?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U novu radnu sedmicu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ušli smo uz kišu, a kao glavni modni detalj naši sugrađani koriste kišobran.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba prošetao je Baščaršijom, zabilježio je manji broj ljudi u užoj gradskoj jezgri koji su užurbano prolazili ulicama.

Temperatura zraka u Sarajevu prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u 14 sati iznosila je 7 stepeni.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Kiša u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Kiša u Sarajevu

Kiša će nas pratiti i u narednim danima.

U utorak, 17. januara 2023. godine, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. 

U srijedu, 18. januara 2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Prije podne se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C. 

Kiša u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Kiša u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije