Plakat političarima u selu pored Breze "dobrodošli lažovi" uklonjen, ali bit će postavljen opet

1
Radiosarajevo.ba
Plakat političarima u selu pored Breze "dobrodošli lažovi"  uklonjen, ali bit će postavljen opet
Foto: N1 / Plakat političarima

Plakat koji je sinoć postavljen u mjestu Podgora kod Breze sa porukom “Dobrodošli lažovi”, upućenom političarima, uklonjen je danas.

Transparent je postavljen prethodnog dana između 18 i 19 sati, ali jutros nije osvanuo.

Vedad Silajdžić, jedan od inicijatora ove ideje, kaže da ne zna ko je odgovoran za to, ali da će plakat, po svemu sudeći, ponovo biti postavljen i to uz video nadzor.

Uklonjen plakat
Foto: N1: Uklonjen plakat

Ono što je inicijatore inspirisalo da upute političarima ovakvu poruku je dugogodišnje nezadovoljstvo njihovim odnosom prema ovoj mjesnoj zajednici, u koju godinama, kako kažu, ništa nije uloženo.

Najveći problem je, nastavljaju, vodosnadbijevanje s kojima muku muče pola vijeka. Nepristupačni, dotrajali putevi, su nešto sa čime je, takođe, vrijeme da se odgovorni ozbiljno pozabave, pričaju nam. I dodaju, da ne prozivaju nikog lično, ali da je vrijeme da se o žiteljima ovog mjesta ne razmišlja samo u predizborno vrijeme, nego kontinuirano, piše N1

Načelnik opštine Breza Vedad Jusić kaže da je na ovoj funkciji nešto više od godinu dana, te da navedena poruka nije stav i svih mještana, koji, navodi, prepoznaju ono što se za Podgoru radilo u posljednje vrijeme.

Lejla Silajdžić, iz tamošnjeg Udruženja mladih stava je da se mladi trude da ožive ovo mjesto, u smislu organizovanja kulturnih i turističkih sadržaja, i da u tome u posljednje vrijeme, u značajnoj mjeri i uspijevaju, te da nezadovoljstvo pojedinih stanovnika Podgore datira iz vremena prethodne vlasti u Brezi koja nije dala rezultate.

Dok se prebacuje odgovornost na prethodni saziv, Vedad Silajdžić kaže da ovo nije ništa što ranije nisu čuli mještani i da se trenutna vlast za njih, načelno, interesuje samo tokom predizborne kampanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije