Ovaj mali otok naseljava više ponija nego ljudi

Radiosarajevo.ba
Ovaj mali otok naseljava više ponija nego ljudi
Ako ste umorni od svega (naročito od ljudi) i trebate malo magije u svom životu, na ovom mjestu bi se sigurno mogli umoriti - mali otok Foula u Velikoj Britaniji.

Na njemu živi više minijaturnih ponija nego ljudi. Zvuči kao raj, zar ne? Ali to je ustvari mjesto na obali Škotske koje naseljava 30 ljudi, a ima više stotina ponija.

Foula je dio otoka Shetland na kojem se mali konji čuvaju još od bronzanog doba, a koji su poznati u cijelom svijetu, piše Boredpanda.

Kratke noge, mekano krzno i inteligencija odlikuje ova mala bića koja su tretirana da imaju istu ulogu kao psi vodiči. I tako su slatki, da se zapitate jeste li u snu. 

Prije nego što počnete pakovati stvari, morate znati da na ovaj otok morate doći trajektom i možete odsjesti u lokalnim bungalovima. Tamo možete ponovo pronaći sebe i uživati u pogledu od kojeg staje dah, bogatoj divljini, stijenama i zelenilu. Možete istražiti i obalu i uživati u valovima i pticama, a ako poželite ljude - razgovarajte s nekim od 30 mještana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije