Otvoren adrenalin park: Nova atrakcija za sarajevske mališane

0
Radiosarajevo.ba
Otvoren adrenalin park: Nova atrakcija za sarajevske mališane
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / S otvaranja

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor  Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Edin Abdurahmanović su dočekali prve mlade posjetioce u novom adrenalin parku koji je izgrađen u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirskoj dolini“, čime je zvanično otvoren adrenalin park za mlade od 5 do 14 godina.

Projekat je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila nešto više od 46.060 KM. 

"Ovaj adrenalinski park je poklon za naše najmlađe sugrađane koji trebaju da razvijaju svoje motoričke i kondicione sposobnosti.Ovom prilikom želim najaviti projekat izgradnje najvećeg zip linea na ovim prostorima na Nahorevskim brdima, koji će sa uređenom komunalnom infrastrukturom, čija realizacija je u toku, te sa planiranom izgradnjom planinarskog doma na Skakavcu unaprijediti turizam u našoj općini i gradu Sarajevu", objasnio je Ajnadžić.

Adrenalinski park obogaćuje ponudu koju sada nudi rekreativni centar Pionirska dolina, a koji se prostire na površini od oko 2.500 metara kvadratnih, gdje je izgrađena adrenalinska staza dužine 100 metara, sa 12 različitih prepreka i mostova, umjetna stijena visine do 6 metara, te zip line dužine 50 metara.

Također je uz novi mobilijar za adrenalin park za sredstva koja je izdvojila Općina Centar nabavljena i potrebna sigurnosna tehnička oprema (sigurnosni pojasevi, sigurnosni sistemi, gurtne, karabinjeri, koloturi, kacige, penjački grifovi, penjačko uže, rukavice). Za potrebe rada ovog parka obavljena je  certificirana obuka za tri voditelja adrenalinskog parka kao i demostratora.

Nakon provedene procedure javnih nabavki za izvođenje radova je odabrana firma „Scorpio“ iz Zenice.

Danas će svi mladi posjetioci Pionirske doline moći besplatno koristiti sprave u adrenalinskom parku, koji je otvoren do 20 sati.

U našoj galeriji pogledajte kako je bilo na otavranju i koje sadržaje nudi novi park. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije