Oktobar, a kao da je maj: Sarajlije uživaju na sunčanoj Darivi

0
Radiosarajevo.ba
Oktobar, a kao da je maj: Sarajlije uživaju na sunčanoj Darivi
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šetnja Darivom

Miholjsko ljeto nas i dalje 'časti' nadprosječno toplim temperaturama za ovo doba godine.

Osim toga, vrijeme je ovog i prethodnih dana uglavnom sunčano, čemu su se naviše obradovali naši sugrađani.

Mnogi od njih su odlučili ovu subotu da provedu na šetalištu na Darivi. Bilo je trkača, zaljubljenih, ali i razigrane djece i svi su oni na svoj način uživali u ovom prekrasnom danu.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Prema prognozama meteorologa, period lijepog vremena bi se trebao nastaviti i narednih dana.

Šetnja Darivom

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 °C. U Sarajevu sunčano. Dio prijepodneva u nižim i padinskim dijelovima grada magla ili sumaglica. Dnevna temperatura oko 22 °C.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 26 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije