Od filmskih projekcija do večernjih šetnji: Prošetajte s nama sarajevskim ulicama

0
Radiosarajevo.ba
Od filmskih projekcija do večernjih šetnji: Prošetajte s nama sarajevskim ulicama
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Noćna šetnja Sarajevom

Dok Sarajevo Film Festival slavi svoju petu noć, ulice glavnog grada BiH oživljavaju posebnom magijom.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je zabilježio nevjerojatnu atmosferu koja vlada sarajevskim ulicama, gdje se spojila energija festivala i ljepota večernjeg Sarajeva.

Grad je ispunjen brojnim građanima i turistima koji su iskoristili svježe večernje vrijeme kako bi se prošetali i uživali u živahnom ambijentu. Sarajevske ulice, obasjane svjetlom festivalskih reflektora i uličnih lampi, pružaju savršenu kulisu za opuštanje i uživanje u gradu.

Meg Ryan se obratila Sarajlijama: "Onaj ko trpi agresiju može se ugledati na vas"

Meg Ryan se obratila Sarajlijama: "Onaj ko trpi agresiju može se ugledati na vas"

Dok su se filmoljupci upuštali u gledanje filmova, ostatak grada je bio ispunjen šarenim svjetlima i veselim razgovorima. Kafići i restorani su bili puni posjetitelja koji su uživali u specijalitetima bh. kuhinje, dok su ulični prodavači nudili sve od tradicionalnih slastica do rukotvorina.

Grad je zaista živio svoje najbolje trenutke, s brojnim ulicama prepunim ljudi koji su se, između filmskih projekcija, odlučili na večernju šetnju. Atmosfera je bila opuštena, a građani i turisti su iskoristili priliku da istraže sve ljepote koje Sarajevo nudi pod svjetlom uličnih lampi i festivalskih reflektora.

Sarajevo Film Festival ne samo da donosi vrhunske filmske projekte, već i oživljava gradsku scenu, stvarajući nezaboravnu atmosferu koja spaja ljubitelje filma i one koji samo žele uživati u čarima grada. Večernja šetnja Sarajevom tokom festivala predstavlja jedinstveno iskustvo koje u potpunosti dočarava duh i energiju ovog posebnog perioda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije