Konačno je pao i snijeg: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Konačno je pao i snijeg: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Nakon nekoliko sunčanih februarskih dana, u Sarajevu je konačno pao snijeg.

Bijele pahulje veju po cijelom gradu, ali to nije spriječilo šetače da izađu na ulice.

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a ponegdje na sjeveru i sa kišom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Ivan Sedlo i Sokolac -2, Sarajevo 0, Bugojno, Livno i Srebrenica 1, Drvar i Jajce 2, Tuzla, Zenica i Zvornik 3, Bihać i Sanski Most 4, Gradačac 5, Banja Luka i Doboj 6, Trebinje 7, Mostar i Široki Brijeg 8, Neum 11 stepeni.


Sutra, nešto više oblačnosti prije podne u centralnim i zapadnim područjima.

U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niskih oblaka. Vjetar umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. Poslijepodne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na planinama do -12, na jugu od -1 do 5, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura oko -4, a najviša dnevna oko 2 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije