Najstariji tržni centar u Americi pretvoren u stambeni objekt

Radiosarajevo.ba
Najstariji tržni centar u Americi pretvoren u stambeni objekt
Arcade Providence je najstariji tržni centar u Americi. No i ovaj kao i ostali tradicionalni tržni centri u svijetu nije se uspio održati u njegovom izvornom obliku pa je pretvoren u stambeni objekt.

Tržni centar Arcade Providence podignut je još davne 1828. godine u stilu grčkih hramova i jedan od omiljenih na Rhode Islandu. Arcade Providence je 1971. godine upisan u Nacionalni registar istorijskih mjesta kao objekt od izuzetnog značaja. Međutim, pošto je 2008. godine zatvoren, tržni centar je nakon sjajne ideje lokalnog poduzetnika pretvoren u stambeni prostor.

Poštujući njegovo istorijsko naslijeđe Evan Granoff došao je na ideju da ga obnovi i pretvori u stanove koji će se moći izdavati.  U prizemlju ove zgrade nalaze se i dalje prodavnice , dok su dva sprata pretvorena u stanove veličine od 22 do 45 kvadrata.

Stanovi se iznajmljuju, a početna cijena je 550 dolara mjesečno. U objektu se nalazi 48 stanova koji su u potpunosti opremljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije