Najčudniji parkovi svijeta: Od Nojeve barke, preko Marksa i Lenjina, do erotike

Radiosarajevo.ba
Najčudniji parkovi svijeta: Od Nojeve barke, preko Marksa i Lenjina, do erotike
Screenshot / Instagram
Svima nama je izuzetno drago tokom slobodnih dana posjećivati parkove, koji su prirodno utočište u urbanim sredinama i mjesta na kojima možemo odmarati sa svojom porodicom, sa prijateljima ili sa svojim partnerom.

Ipak, postoje i oni parkovi koji su začudili cijeli svijet svojom čudnovatošću, pa iako neki čak nisu ni izgrađeni već su izazvali veliko interesovanje javnosti. U većinu ovakvih parkova djeca ne mogu ni ući, jer postoji starosna granica zbog golotinje ili nekih drugih razloga, prenosi Punkufer.

U nastavku pogledajte deset najaznimljivijih i najluđih parkova ikada:

1. “EroticaLand”, Brazil

Ovaj park će se tek otvoriti za dvije godine, ali ovdje djecu nećete voditi. Park erotskih skulptura i voz zadovoljstva će biti među glavnim atrakcijama, tako da će ovde vjerovatno ulaziti samo punoljetni.

2. “Susret barke”, SAD

Sasvim suprotno od erotike, ovaj zabavni park će biti zasnovan na replici Nojeve barke i biće "biblijski zabavni park". Park će biti veličine barke u biblijskoj priči, a cijeli projekat će koštati oko 90 miliona dolara.

3. “Zemlja ljubavi”, Južna Koreja

Glavna atrakcija ovog erotskog parka u Južnoj Koreji jeste čak 140 skulptura čija je glavna atrakcija interaktivnost.

4. “Kraljevstvo malih ljudi”, Kina

Ovaj kontroverzni zabavni park ne zapošljava ljude više od 130 centimetara. Oni su zaduženi za zabavljanje gostiju - plešu balet, pričaju priče, glume… Vlasnicima parka upućena je kritika da se rugaju patuljcima.

5. “Iskustvo svete zemlje”, SAD

Ovaj religiozni park na Floridi sadrži repliku Isusovog groba, repliku Jerusalema, a također možete da večerate u Isusovom društvu u poznatoj “posljednjoj večeri”.

6. “Angry birds zemlja”, Velika Britanija

Ovaj park vam omogućava da uđete u svijet jedne od najpopularnijih igara na mobilnim telefonima – “Angry birds”.

7. “Grutas park”, Litvanija

Ovo je park za nostalgične. Svi spomenici koji su nekad bili smješteni po gradovima u Litvaniji, svoje mjesto su pronašli ovdje. Marks, Lenjin i ostali tako svakodnevno gledaju neku novu djecu, a sve to nadgleda spomenik Ujka Džoa. Skoro isti ovakav park postoji i u Budimpešti.

8. “Darvinov krokodilski park”, Australija

Glavna atrakcija ovog parka je "Kavez smrti” u kojem vas spuštaju u vodu punu pravih i živih krokodila.

9. “Šijingšan zabavni park”, Kina

Ovaj park našao se u središtu pažnje 2007, kada je bez dozvole preuzeo brojne likove iz američkih i japanskih crtanih filmova. Prepoznatljiv je dvorac koji je gotovo identičan Disneyevom, a tu je čak i slogan koji glasi "Disneyland je predaleko, dođite u Šijingšan".

10. “Dubailand”, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ako se ikad sagradi do kraja, ovaj zabavni park će postidjeti sve ostale na svijetu. Za izgradnju ovog parka je planiran budžet od čak 64 milijarde dolara. U njemu će biti sve što možete da zamislite, uključujući filmski svet studija Warner Bros, tematski park Formule 1, nekoliko shopping centara i točak visok 185 metara. Smatra se da će ovaj park biti završen 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije