:( / Midhat Kapetanović na bolan način ilustrirao smrt djevojčice Džene

15. 11. 2021. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sarajevski umjetnik Midhat Kapetanović na svoj način oprostio se od malene Džene, čija je smrt pogodila Bosnu i Hercegovinu, ali i svakog čovjeka koji je čuo za ovu tragediju. 

"Znam samo jednu istinu", napisao je u opisu slike na kojoj vučkove šape drže male tene. 

Da su riječi suvišne, a da ilustracija govori i pokazuje sve, dokazao je Kapetanović i ovaj put. 

Podsjetimo, malena Džena preminula je jučer, 14. novembra. 

"Imala je spušten kapak, zbog ranije operacije, ali plastiku koja se ugrađuje u kapak njeno tijelo nije baš prihvatilo. Djevojčica je bila u komi, na aparatima, dok su nalazi rekli da su joj moždane ćelije potpuno izgorjele, da je u životu drže još samo aparati dok joj srce kuca. Prema sumnjama djevojčicu su vjerovatno uništili anestezijom koju joj nisu smjeli dati", kazali su, između ostalog, ranije za portal Kakanjinfo.com, Muris i Amila roditelji male Džene.

Djevojčica iz Kaknja je prije nekoliko dana došla da operiše očni kapak u polikliniku u privatnoj ordinaciji "Halimić", a tokom operacije je pala u komu nakon čega je hitno prebačena u KCUS, ali nažalost, nije izdržala.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA