Ljeto je stalo u Mostaru: Pogledajte kako je danas bilo

0
AA
Ljeto je stalo u Mostaru: Pogledajte kako je danas bilo
FOTO: AA / Mostar

Turisti su se definitivno vratili u Mostar. Iako je sredina septembra, reporterska ekipa Anadolu Agency (AA) danas se u starom dijelu Mostara uvjerila da je ljetna sezona produžena, te da u ovom trenutku u gradu na Neretvi boravi značajan broj turista.

Riječ je o stranim državljanima, ali i o posjetiocima iz drugih bh. gradova, koji tradicionalno u danima vikenda posjećuju Mostar.

Uživali su danas u lijepom vremenu, provodeći vrijeme na Starom mostu i okolnim ulicama, a brojni su iskoristili priliku i vozili se u čamcu ispod samog mosta.

Poziv Tužilaštvu BiH zbog Dodika i Stevandića: "Njihove prijetnje potiču nasilje prema žrtvama rata"

Poziv Tužilaštvu BiH zbog Dodika i Stevandića: "Njihove prijetnje potiču nasilje prema žrtvama rata"

Otvaranjem granica, život se vratio u Stari grad u Mostaru. Ranije u pandemiji turistički radnici iz Mostara bili su u problemu, jer posjete turista iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, odnosno onih iz zemalja regiona, nisu bile dovoljne za profit.

Ljeto koje je na izmaku bilo je zadovoljavajuće za sve njih. Turistički radnici kažu da još uvijek broj posjeta nije jednak broju u vremenu prije pandemije COVID-a 19, ali su svakako zadovoljni jer je stanje mnogo bolje u odnosu na septembar prošle godine.

Radi navedenih problema udruženja su od vlasnika poslovnih prostora u Starom gradu ranije u više navrata tražila oslobađanje od plaćanja najamnine za određene mjesece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije