Ljetne bašte pune usred zime: Sarajlije uživale u sunčanom danu

Radiosarajevo.ba
Ljetne bašte pune usred zime: Sarajlije uživale u sunčanom danu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperature zraka u 13 sati iznosile su: Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 11; Livno, Neum, Sokolac i Srebrenica 14; Mostar i Trebinje 15; Drvar, Gradačac, Stolac i Zenica 16; Bijeljina, Grude, Široki Brijeg i Zvornik 17; Bihać, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 18; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 19 stepeni.

Prave proljetne temperature, građane su izmamile na ulice i u ljetne bašte, koje su, kako je zabilježio naš reporter u Sarajevu, danas bile pune.  

Sutra u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Lokalno će pasti i kratkotrajna slaba kiša.

U Hercegovini pretežno sunčano. Sredinom dana nablačenje na sjeveru Hercegovine. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Prije podne vjetar će promijenuti smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine.

U Sarajevu će sutra u jutarnjim satima biti sunčano. Sredinom dana naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije