Ko je upalio uličnu rasvjetu u toku dana u ovom dijelu Sarajeva?

7
Radiosarajevo.ba
Ko je upalio uličnu rasvjetu u toku dana u ovom dijelu Sarajeva?
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Grbavica danas

Građani Sarajeva su navikli da javna rasvjeta kad treba da radi u večernjim satima, uglavnom ne radi, dok je očekivano da po danu ista nije u funkciji.

No, danas je prijavljena neobična situacija u naselju Grbavica, gdje je jedan od prolaznika, čitatelja portala Radiosarajevo.ba primijetio da je javna rasvjeta upaljena.

Zašto je tako, da li se radi o grešci, nije poznato, ali se ista može prijaviti nadležnima, ukoliko građani smatraju da treba. 

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS nedavno je uvelo novinu u sistem - gdje je moguće prijaviti kvar na javnoj rasvjeti.

Već godinama na usluzi građanima za prijavu kvara je telefonski broj 033/562-242, a Centar radi od ponedjeljka do petka od 7:30 do 16:00 sati. Kvar na javnoj rasvjeti može se prijaviti i putem e-maila: javnarasvjetaks@mkipgo.ks.gov.ba. Na raspolaganju je i fax, a broj je 033/562-177.

Više pročitajte OVDJE.

Čovjek kao vozač u saobraćaju svojim osjetilima prima obavijesti vezane za prilike na cesti te uzevši u obzir vozilo i saobraćajne propise, određuje način kretanja vozila. Zbog toga je važno da su na vozilima uvijek upaljena svjetla, dok za uličnu javnu rasvjetu u toku dana ne možemo reći da ima potrebe za istom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije