Kiša, gužve i javni prijevoz: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Kiša, gužve i javni prijevoz: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Poslijepodnevna špica u Sarajevu donijela je nove probleme stanovnicima glavnog grada. Naime, gužve u saobraćaju, radovi na cestama, tramvaji koji rade do Željezničke stanice pa presjedanje u autobuse kod Zemaljskog muzeja kombinacija su koja je napravila saobraćajni kolaps.

Iz BIHAMKA najavili su brojne radove na saobraćajnicama širom Kantona Sarajevo.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Humska, Trebevićka, Emila Zole, Senada Poturka Senčija, Patriotske lige, Budakovići, Mandrina, Kartal Gornji, Kartal Donji, Kolodvorska, Ruđera Boškovića, Butmirska cesta, Dženetića čikma, Zaima Šarca, Hadžibešireva, Armaganuša, Kovačeva, Mehmed-paše Sokolovića, Nusreta Šišića Dede, Francuske revolucije, Nihadija, Ibrahima Hafiza Ridžanovića, Hamida Beširevića, Hrasnička cesta, Armije RBIH, Ivana Cankara, Bjelašnička, Hamdije Čemerlića, Grbavička, Zmaja od Bosne, Mula Mustafe Bašeskije, Branilaca Šipa, Džemala Bijedića (kod br.202), Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajališta Otoka), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

Povremene obustave u ulici Radenka Abazovića (Sarajevo)

Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).

Obustava saobraćaja u ulici Drinska (Sarajevo)

Zbog sanacionih radova od 22 do 06 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Drinska (od raskrsnice sa ulicom Hamdija Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Adema Buće).

Izmjenjen režim saobraćanja na pružnom prelazu "S" krivina u ulici Zmaja od Bosne (Sarajevo)

Zbog izvođenja radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici „S“ krivina-tramvajsko stajalište Marijin dvor, izmjenjen je režim saobraćanja na pružnom prelazu „S“ krivina u ulici Zmaja od Bosne. Od 06 do 18 sati saobraća se usporeno u dvije saobraćajne trake. Od 18 do 06 sati saobraćaj je obustavljen. U vrijme izvođenja radova alternativni pravci su ulice Franje Račkog-Vilsonovo šetalište-Kotromanića i izlazi na ulicu Hiseta.

Obustave u ulici Kobilja Glava (Vogošća)

Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Kobilja Glava (u dužini 250 m) od 08 do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije