Kada Sarajevo tone u noć: Čarobni prizori zalaska sunca na nebu iznad olimpijskog grada

2
Radiosarajevo.ba
Kada Sarajevo tone u noć: Čarobni prizori zalaska sunca na nebu iznad olimpijskog grada
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Predivne boje na nebu iznad Sarajeva

Sve ljepote sarajevske doline posebno se ističu u predvečerje kada se Sunce na zapadu polako gasi, a nebo poprima novu, čudesnu, zlatno-narandžastu nijansu.

Dok uživamo u miholjskom ili babljem ljetu na kraju ovog septembra, priroda je večeras "uzela kist i iscrtala" predivne tonove na nebu.

Na izmaku septembra, zlatna dolina tone u noć. Naselja i mahale ostaju puste, dok se čeka da centar grada 'zazuji' u špici petkom.

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Turisti sa svih kontinenata 'preplavili' Mostar, očekuje se rekordna sezona

Inače, i za vikend nas očekuje jako lijepo vrijeme: U subotu pretežno sunčano veći dio dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti u Bosni što tokom noći na nedjelju lokalno može usloviti malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjerena naoblaka. Prije podne lokalno može pasti veoma malo kiše u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije